Corona angsten of kansen?

Het houdt ons allemaal in zijn greep. Je kunt er ook niet onderuit, overal waar je bent komt het tot je. Corona lijkt overal te zijn. Het nieuws rondom het virus blijft maar komen. Corona veroorzaakt bij veel mensen angsten, maar heb je ook wel eens gedacht aan de nieuwe kansen die het met zich mee brengt?
Corona angsten of kansen?

Corona angsten of kansen?

De constante stroom van negatief nieuws kan je angstig maken. Hoe deal je nu met deze nieuwe situatie? Alles wat je gewend was is nu anders. Ook bij ons thuis zijn we vorige week geschrokken en moesten we onze draai vinden in deze nieuwe werkelijkheid. De eerste paar dagen zijn we in een achtbaan van emoties gestapt. Angsten, onzekerheid, frustratie en machteloosheid. Maar gelukkig hebben we ook door onze tranen heen gelachen en heeft het ons een pas op de plaats laten doen. Nieuwe kansen hebben zich voorgedaan.
Corona angsten en kansen
Na een week draait bij ons het thuisonderwijs voor onze vier kinderen zo goed en zo kwaad als het gaat. We differentiëren van de kleuterklas tot aan de tweede klas van de Havo. Langzaam kunnen we genieten van de nieuwe luxe die ontstaan is. Tijd voor en met elkaar. Een kans om als gezin weer dichter tot elkaar te komen.

Bestemming onbekend

De eerste schrik van het wegvallen van een inkomen zijn we te boven. We voelen creativiteit opborrelen waar we lang niet meer bij zijn geweest. Sinds het openen van Studio Omdat zijn we in een sneltrein gestapt en het Corona virus heeft ons verplicht doen uitstappen op station “Bestemming onbekend”. In tijden waarbij angst en onzekerheid de boventoon voeren, hebben wij besloten dat wij ons gaan focussen op andere gevoelens. We willen in deze onzekere tijd graag de controle terugpakken op de punten waar we zelf nog wel controle over hebben. En we hebben op nog best wat punten zelf controle.

Corona kansen of angsten?

De komende weken nemen we jullie graag mee in onze zoektocht naar kansen, mogelijkheden, positiviteit en verandering. We zijn geconfronteerd met de harde werkelijkheid dat gezondheid echt je grootste goed is. Samen met én samen voor alle Omdatters, willen we een start gaan maken met een gezonde levensstijl. Omdat deze nieuwe tijd ons geleerd heeft dat een gezond en vitaal lichaam echt het verschil kan maken. Deze zomer gaan we ons niet meer druk maken of we slank in onze bikini of zwembroek zijn. Maar of we Fit For Life zijn!

Actief aan de slag

Ook als je nu heel angstig, gestrest of paniekerig bent is het verstandig om uit je hoofd te gaan en met je lichaam aan de slag te gaan. Wij gaan je houvast bieden in deze spannende situatie. Het Corona virus is er, de situatie is realistisch, hier kunnen we er niets aan doen. Hoe we er mee omgaan wel. Blijf je vooral alleen druk maken om de feiten, maak de situatie niet groter dan dat hij nu als is. Wat we nu wel kunnen doen is met z’n allen zo goed mogelijk de regels van de overheid opvolgen. Probeer met de regels een nieuw plan voor jezelf te maken. Wat is voor jou de beste manier om hier mee om te gaan? Hoe kun je er actief mee aan de slag? Zodat je jouw gedachten tot rust kunt brengen. Alle onzekerheden waar we momenteel mee moeten omgaan vinden onze hersenen erg vervelend en ze zien dit als een bedreiging. Hierdoor ben je extra alert en ervaar je ook eerder stress en angst gevoelens. Een kans ontstaat hier als je kunt accepteren dat je je druk maakt. Acceptatie maakt dat de weerstand verdwijnt. Hierdoor ervaar je al minder stress- en angst gevoelens.

Plan je nieuws momenten

Een eerste stap die je nu al kunt zetten is het beperken van de hoeveelheid nieuws dat er tot je komt. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te blijven, maar een constante stroom (negatief) nieuws kan je angstiger maken dan nodig. Sluit je er af en toe even helemaal van af. Kies twee, maximaal drie momenten op een dag dat je het nieuws wilt gaan volgen. Kies een betrouwbare bron en probeer je er de rest van de dag zoveel mogelijk van af te sluiten.

Terug naar je eigen basis

De komende weken zullen we jullie meenemen in onze zoektocht naar positiviteit in deze surrealistische wereld. Hoe wij een nieuw “normaal” ontwikkelen met ritme, liefde en een flinke dosis doorzettingsvermogen. We hopen dat jullie aansluiten en samen met ons de kansen pakken die dit virus ons biedt. Even terug naar je eigen basis. Tijd om te werken aan jezelf en je gezondheid. Vragen of opmerkingen? Stuur ons een berichtje. We helpen je graag. Lieve groetjes Robert en Chantal Klik hier voor Over omdat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *