Orthomoleculair Voedingscoach bij Studio Omdat

Orthomoleculair Voedingscoach

Vol trots kunnen we zeggen dat Studio Omdat binnenkort een gediplomeerd orthomoleculair voedingscoach aan haar team kan toevoegen. Ortho wat? Orthomoleculair voedingscoach is een hele mond vol, maar wat houdt het eigenlijk in?

Geschiedenis Orthomoleculaire therapie

Het woord orthomoleculair wordt afgeleid van het Griekse woord orthos, wat in het Grieks goed of juist berekent. Moleculair komt van ‘molecuul’, de kleinst functionerende eenheid binnen de biochemie. Orthomoleculaire geneeskunde is het behouden van een goede gezondheid en de behandeling van ziekten met voeding als medicijn.
'Wat dan ook de vader van een ziekte is, de moeder is altijd een verkeerde voeding' 
(Hippocrates van Kos ca. 430-370 voor Christus)

Voeding is de basis van onze gezondheid.

Tegenwoordig kennen we veel welvaartszieken; obesitas, hart-en vaatziekten, kanker, diabetes type II. Voeding staat aan de basis van onze gezondheid. Binnen de orthomoleculaire geneeskunde is men op zoek naar de oorzaak van een ziektebeeld. Waarom functioneert het lichaam niet meer naar behoren? Wat is hier de oorzaak van? Wat is er veranderd waardoor de klachten zijn ontstaan? Zijn er factoren die de klachten hebben veroorzaakt?

Orthomoleculair voedingscoach

Met een orthomoleculaire voedingscoach ga je samen kijken hoe het met jouw voeding is gesteld. Krijg je wel de juiste voedingsstoffen binnen om het lichaam optimaal te laten functioneren? Zitten er niet te veel belastende stoffen in je voeding? De therapie zal erop gericht zijn om het lichaam te herstellen met zoveel mogelijk lichaamseigen stoffen (voedingsstoffen). Bij de orthomoleculaire wetenschap wordt de nadruk gelegd op het zelf herstellend en beschermend vermogen van de cel en het lichaam. Om gebruik te maken van dit zelf genezende vermogen is het noodzakelijk om de juiste hoeveelheden van de juiste voedingsstoffen tot je te nemen.

Voedsel voorlichting of reclame?

Eigenlijk weten we allemaal wel dat gezonde voeding goed is voor een mensen en slechte voeding funest. Wetenschappelijk wordt er ook steeds meer aangetoond dat voeding ziekten kan voorkomen en een positieve bijdrage kan leveren aan een genezingsproces. Alleen wat is nou goede voeding? Soms zien we door de bomen het bos niet meer. Zeker in een tijd waar reclame een krachtig medium is en we reclame veelal verwarren met eerlijke voedselvoorlichting. Chantal Eelen kan, als orthomoleculair voedingscoach,  jou voorzien van eerlijke voedselvoorlichting. Zodat je  bewuste voedingskeuzes kunt maken die gezondheidsbevorderend zijn.

Orthomoleculair voedingscoach bij Studio Omdat

Chantal Eelen heeft op 7 juli j.l. haar certificaat ‘Voeding I – basiscursus voeding volgens orthomoleculaire principes’ behaald. In augustus 2020 zal ze ‘Voeding III – orthomoleculaire verdiepingscursus’ afronden. Daarmee zal ze als volledig gediplomeerd Orthomoleculair voedingscoach (Niveau: HBO*) bij Studio Omdat aan de slag gaan. Chantal kan als orthomoleculair voedingscoach zowel theoretisch als praktisch begeleiden bij een verandering in jouw voedingspatroon.   *Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut (ONT) als één geheel wordt door de NWP en de MBOG erkend als HBO beroepsopleiding. De NWP is de eerste (en daarmee langst bestaande) beroepsvereniging voor Natuurgeneeskundigen in Nederland. De MBOG is dé beroepsvereniging voor orthomoleculaire beroepsbeoefenaars en specialisten in chronische gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *