Krachttraining voor vrouwen

Krachttraining voor vrouwen.

Steeds meer vrouwen ontdekken de voordelen van krachttraining voor vrouwen. Helaas zijn er ook nog een flink aantal vooroordelen die er voor zorgen dat nog niet alle vrouwen met krachttraining begonnen zijn. Sommige vrouwen vermijden gewichten, omdat ze bang zijn om te veranderen in een bodybuilder. Laten we dit vooroordeel maar direct uit de wereld helpen. Als vrouw is het niet mogelijk om door een paar keer per week aan krachttraining te doen, te veranderen in een bodybuilder. Simpelweg omdat we er niet op gebouwd zijn. We hebben gemiddeld 17 keer minder testosteron dan mannen in ons lijf en dit hormoon is in grote mate verantwoordelijk voor de spiergroei.
Krachttraining voor vrouwen zorgt voor een betere gezondheid, minder stress een mooier, slanker en gevormder lichaam en meer zelfvertrouwen.
Maar waarom zou je dan toch aan krachttraining gaan doen? Omdat krachttraining voor vrouwen je lichaam kan shapen, het leidt tot een mooier, strakker, sterker en gezonder lijf. In onze vorig blog hebben we 10 redenen gegeven om vandaag nog te beginnen met Krachttraining voor vrouwen

Cardio v.s. Krachttraining

Jaren lang hebben we gedacht dat we snel gewicht konden verliezen door aan cardio te doen. Tijdens cardio verbrand je namelijk een hoop calorieën. Maar als je stopt met de cardio training stopt het verbranden ook. Met krachttraining verbrand je ook calorieën de dagen na je training. Een voordeel van cardio training is dat het je conditie verbetert, maar dit is gelijk ook een nadeel. Want als je conditie steeds beter wordt, kost het je minder moeite en verbruik je minder energie. Op den duur ga je dus ook nog eens steeds minder verbranden bij een cardio work-out.
Forta Bella’s – krachttraining voor vrouwen – Basic Fit Emmen – Studio Omdat

Metabolisme

Wist je dat ons lichaam de meeste calorieën verbrandt in rust? Al je lichaamsprocessen zoals ademhalen, je temperatuur op peil houden, je hartslag en je spijsvertering verbruiken energie. Wanneer je grote spieren hebt, hebben ze meer energie nodig en zul je dus sneller afvallen. Spieren verbranden in rust meer energie dan vet; meer spieren betekent daarom een snellere stofwisseling.

Krachttraining en hormonen

Rond de overgang nemen bij vrouwen de zorg hormonen oestrogeen, progesteron en oxytocine langzaam af. Daarbij neemt het hormoon testosteron juist toe. Testosteron is een krachtig hormoon, wat zorgt voor daadkracht, je libido en je zelfvertrouwen. Testosteron wordt voornamelijk aangemaakt in spieren. Hoe meer spieren je aanmaakt, des te meer profijt je van het hormoon testosteron kunt hebben. Het is zelfs bewezen dat vrouwen die aan krachttraining doen meer lef een daadkracht hebben dan vrouwen die de krachttraining overslaan. Wist je dat de daling van oestrogeen tijdens de overgang voor het zwembandje rond je taille zorgt?
personal trainer krachttraining voor vrouwen
Robin van Ginkel – Personal trainer Studio Omdat
Forta Bella’s wordt gegeven door onze zeer ervaren Personal trainer Robin van Ginkel Robin van Ginkel jouw Personal Trainer?

Meer spieren betekent meer energie.

Spiercellen bevatten mitochondriën, dit zijn kleine energiefabriekjes. Vetcellen bevatten deze fabriekjes niet of nauwelijks. Dat betekent dat wanneer je meer spieren hebt, je meer energie zult ervaren. Spieren hebben betekent meer kracht, uithoudingsvermogen en energie. Klik hier voor meer uitleg over mitochondriën. Enthousiast geworden en wil je ook beginnen met krachttraining voor vrouwen? Maar geen idee waar je moet beginnen? Geef je vandaag nog op voor onze nieuwe small grouptraining Forta Bella’s De small group training voor vrouwen die onder begeleiding van een personal trainer willen beginnen met krachttraining.
Start maandag 17 februari van 21:00u - 21:00u bij Basic Fit Emmen - Bislett
  [gravityform id=”1″ title=”true” description=”true”]  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *